Gunoiul tau, banii lor

Cum se fura inteligent:

Norme ECO facute de statul danez face in asa fel incit este subventionat de stat noile sisteme de colectare a gunoiului. Acum, ultimele tehnologii sint „civilizate” si ilogice in acelasi timp. De exemplu, pentru a moderniza sistemul de colectare si depozitare a gunoiului statul plateste o suma considerabila de subventii catre cele citeva firme de colectare a gunoiului. Sortarea este obligatia ta. A mea , a noastra, banii in schimb sint ai lor. Cum se fura inteligent:

Constructia unor sisteme de colectare sub pamint a gunoiului si absorbtia lui cu masini aspiratoare este normal si civilizat. Se economiseste in primul rind la personal care in loc sa trimita doua sau trei persoane, trimit una facind o economie de 300si 600.000 dkk/an pe o masina de gunoi. Daca au 10 masini iaca 4-11 milioane cum se aduna.  Ceilalti doi ce vor face ? Pot sa moara sau va plati statul pentru el fara sa produca. Ca e social nu. Ce s-ar face omul fara tatuca stat.

Cine doreste are posibilitatea de a accesa credite preferentiale subventionate de stat påentru noile sisteme Green, contracte cu firme de constructie a sistemelor ecologice care si ele sint  subventionate de stat (numai cele care trebuie) si tot ceea ce se numeste ecologizare este subventionat de stat blocind concurenta.Creditele bancare pentru proiecte de ecologizare si ele sint subventionate de stat.  S-ar putea spune ca este capitalism. Da. Bine. Capitalism rosu cu secera si ciocan, care subventioneaza sevicii si produse ale unor companii private acceptate facind ca costul lor sa creasca nejustificat marind procentul de impozitare al tva-ului care este platit in final de consumatorul final. De unde se platesc toate subventiile astea si doar la firme alese pe sprinceana ? Retoric.

Peste tot se pun containere pentru hirtie, pentru plastic, pentru sticla. Noi, ca si oameni „civilizati” consideram ca e normal sa fie. Da . Eu imi sortez gunoiul, eu pierd din timpul meu , eu platesc gunoiul iar ei incaseaza. Hirtia, plasticul , sticla si tot ce sortam noi, firma le vinde pe bani. Eu nu am nici o reducere la aceste servicii pe care le fac si ii fac firmei un serviciu pentru a isi micsora costurile si a le face economie.Este anormal. S-ar putea spune ca e civilizat. Si sint deacord cu ea. Cu civilizatia , atita timp cit toti sintem egali. Dar nu. Sintem egali si solidari la taxe si civilizatia noastra asta marunta in schimb nu sintem egali cind e vorba de concurenta. Cum poti concura de exemplu cu unul caruia majoritatea cheltuielilor el si le scoate prin subventii de la stat in numele civilizatiei? Oricum, your trash is there cash, tu esti civilizat , iar ei aduna cash-ul cu legea statului in mina.

La centrele de colectare este ilegal sa te duci sa iei ceva de acolo? De ce ? Pai simplu. Este deja sortat si este cash pentru ei, ceea ce e normal sa fie atita timp cit nu sint subventiuonati si traiesc intr-o economie libera. Este deja aflat in proprietatea lor, fortindu-te prin lege sa le faci munca din care ei sa produca bani. Adica sa nu faca nimic si doar sa incaseze. Din pacate nu traiesc intr-o economie libera ci sint subventionati datorita legislatiei. Deci obligatiile tale sint:

– sa consumi marfa (obligatoriu ambalata ca asa e civilizat)

-sa producii gunoi cit se poate de mult (asa ajuti economia)

-sa arunci gunoiul (ca doar nu o sa-l ti in casa ca asa e civilizat)

-sa-l sortezi ( sa-ti pierzi timpul tau pe gratis)

-sa-l transporti la usa reciclatorului (fara plata)

-sa platesti ridicarea lui odata direct ,

-sa platesti indirect prin subventionare din banii care iti ia din taxe.

-sa platesti sa tii din taxe disponibilizarile de personal

-sa taci si sa nu te intrebi , dar de ce ? (fiindca daca te intrebi esti necivilizat)

Avantajele financiare ale unei firme de reciclare sint nemasurabile.

-In primul rind cistiga la economie de personal

-utilaje

-consum de energie,

-subventii de la stat pe care nu le mai dau inapoi datorita sistemui economic si contabilitate internationala

-plata directa de la ridicarea gunoiului pe care o plateste fiecare producator de deseuri fie ele organice sau reciclabile.

-vinzarea materialelor reciclabile

S-ar putea spune ca au cheltuieli la depozitatarea gunoiului menajer. Ete na. Gropi ECO. Adica investitii ECO subventionate de stat. Investitiile sint facute in general cu banii de subventii ale statului pe proiectele ECO. Si revenim din nou la bani.

Vrei sa fi necivilizat?

Eu sint fiindca ma intreb.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s