Munca l-a creat pe om…in Danemarca

…dar nici lenea nu a omorit pe nimeni.

Sezonul de Crăciun este adesea un moment în care oamenii dau o mană de ajutor la locul de muncă.

Dar prea multe ore suplimentare  este ilegal. Este contrară atât legislatiei daneze cit si şi reglementărilor UE să se lucreze mai mult de 48 ore, în medie pe săptămână pe o perioadă de patru luni.

Această regulă se aplică indiferent dacă angajatul este dispus să lucreze mai mult , spune Julie Gerdes. Ea este director in dreptul muncii şi ocuparea forţei de muncă la firma de consultanţă KPMG.

– Angajatorii trebuie să fie conştienţi dacă angajaţi lucreaza într-o perioadă de lucru prea mult timp spune Julie Gerdes.Verdictul a însemnat o penalizare de 100.000 de coroane pentru un patron german, care de ani de zile a permis unui angajat de a lucra pe media de 54 de ore pe săptămână. La KPMG suntem în contact regulat cu companii care au probleme de adaptare la norme „, spune Julie Gerdes.

–  Regulile sunt destul de clare.  Avem datoria să ne asiguram că săptămâna de lucru nu este de peste 48 de ore, spune ea. În cazul în care compania nu respectă regulile timpului de lucru , aceasta poate costa atât penalităţi cit şi despăgubiri catre  angajaţi. De asemenea, o companie daneză înainte, a fost obligată să plătească despăgubiri unui angajat care a lucrat prea mult „, spune Julie Gerdes.

www.dr.dk

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s