Plingaciosii de la Federatia Romana de Handbal

Am trait sa o aud si pe asta…

„Fanii danezii sunt în stil balcanic”

Este OK a manifesta pentru favoritii lor proprii, dar nesportiv la adresa adversarului.

Destul de multe  critici suna  asa  din partea lui Jean Brihaul vicepresedintele federatiei de handbal, care este de asemenea,directorul Campionatului. scrie Jyllands-Posten.

„Pentru prima dată în timpul Euro am experimentat un public danez, care au huiduit adversarii lor este în stil balcanic si nu se încadrează în mentalitatea daneza. Nu aş îndemna publicul danez pentru a merge în această direcţie în viitor „, spune Jean Brihault .

În special în meciul grupul iniţial împotriva România  care au fost adversarii nostrii. . Asistata de un comentator agresiv danez care, încurajat de antrenorul Jan Pytlick, a facut o atmosferă ostilă.

Ulterior romanii au facut o plingere la Federaţia Europeană de Handbal EHF, iar  Danemarcei i s- a dat o mustrare pentru comportament nesportiv la masa judecătorilor.

„Nu ştiu de ce a fost astfel în acest turneu. Danemarca a fost întotdeauna un loc unde oamenii au respect pentru adversari”, spune Jean Brihault.

DHF nu poate înţelege critica. Directorul federatiei subliniază că jucătoarele daneze sunt expuse la acelaşi tratament în cazul în care finalele sint sustinute în alte ţări.

„Avem  spectatorii danezi aproape şi jucatorii se pot apăra bine. Este o modalitate buna”, spune Morten Stig Christensen.

Acum mai in gluma, ai nostrii ca brazii reprezentantii Federatiei Romne ar fi dorit sa fie tratati cu citeva fetite,  poate si sa se joace cu mingii din bureti. Pai ar fi trebuit sa vina teatrul de balet. Stind strimb si judecind drept, la jocurile Oltchimului sau altor echipe in Romania,  suporterii romani fac acelasi lucru. Este jucatorul surpriza. Si de multe ori auzim, „publicul a fost fantastic, a facut presiune pe echipa X. Multumin publicului si suporterilor” E vorba aia ca „ce tie nu-ti place aluia nu-i face” , dar daca suporterii adversarilor se manifesta , fara violenta, e deja o mare problema pentru Federatia Romana si incepe sa faca reclamatii. Chestiile alea cu timpul de pregatire ar trebui sa se faca ceva , dar sa motivezi plingerea ca suporteruii au facut o atmosfera ostile. Care e atmosfera cind se joaca in Romania? Doar noi noi avem dreptul sa facem sa sune sala , danezii nu. Detinem monopol pe MANIFESTARE. Am scris in articolul despre meciul Romania -Danemarca. Bravo fetelor ca au luptat si ca s-au mobilizat, dar sefilor dar plingaciosilor de la federatie…..Se pare ca echipa Romaniei de fete este mai „barbata” si mai razboinica decit fetitele de la Federatie. Ati cistigat, merge-ti inainte, a-ti pierdut, mergeti inainte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s