Cam cit se fraudeaza in Danemarca

Ideea ca se fraudeaza in Danemarca nu e noua , dar mai apare in presa din cind in cind niste sume care de obicei sint infime. Fraudarea taxelor prin transferuri neacoperite catre paradisuri fiscale.

Se vorbeste de 40 de miliarde de coroane transferuri catre paradisuri fiscale, altele arata ca miliarde si miliarde sint fraudate si nu se platesc taxe.  ceeea ce este o suma semnificativa.  In procente daca ar fi sa le punem undeva intre 5 si 10%  apar in presa in realitate este cu totul altceva . Asa ca baietii sau „fetitele” de la Skat , au inceput urmarirea unor persoane fizice si firme care evita plata taxelor si asa exageratt prin infiintarea unei mici armate de 112 persoane ( de ce 112 si nu 111 sau 113? )care sa se ocupe de cazuri.

Interesant este ca motivul acestor practici este suprataxarea. Unde o fi adevarul nu se stie , cert este faptul ca nimic in presa nu apare fara un scop. Care o fi scopul acestei „mari dezvaluiri” cind aceasta practica este de foarte multi ani si in special.

În câteva zile începe o investigaţie fiscală mai mare de câteva mii de transferuri danezilor de bani pentru a paradisurilor fiscale.

Pe o perioadă de 5 ani, mai mult de 5.000 de danezi au  transferat mai mult de o jumătate de milion de coroane daneze  – iar suma totala a fost de peste 40 de miliarde de coroane in paradisurile fiscale, Jyllands-Posten.

Skatul  este surprins de faptul că atât de mulţi oameni se află în spatele tranzacţiilor ilegale. Ministrul Troels Lund Poulsen (V) aşteaptă mii de cazuri sa iasa la iveala , dar pe baza de sondaje.

„Trebuie să plătească impozite sau indiferent dacă provin de la Vollsmose sau FC cauzele sunt urmărite scopuri in criminale”, a declarat el pentru ziarul.

După Anul Nou vora fi puse toate eforturile în lupta împotriva acestora.  Este posibil folosind un nou proiect intitulat „Money Transfer”

112 de persoane lucrează cu normă întreagă la verificarea multor tranzacţii care ajung locuri precum Bahamas, Insulele Cayman şi Antilele Olandeze.

alte stiri:

https://danrum.wordpress.com/hotii de la skat/

https://danrum.wordpress.com/2010/11/30/frauda-in-domeniul-it-in-danemarca/

https://danrum.wordpress.com/2010/11/15/skatul-stapin/

alte articole despre taxe


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s