Poliţia daneza impotriva cartelului de cartofi

Demult , prin anii 80 a fost o criza a cartofului in Danemarca si aceasta a dus la implementarea unei taxe de 1% din venitul fiecarei persoane din Danemarca pentru a fi solidari cu producatorii de cartofi. Asa a fost istoria taxei cartofului adoptata de Danemarca pentru o perioada limitata si care ulterior a devenit cu titlu permanent si in plus in decursul anilor a crescut , si a crescut. Si-a schimbat denumirea de citeva ori si a ajuns in ziua de azi sa se numeasca AM Bidrag si sa platesti 8%, o taxa interesanta impusa de UE  din 1994  , de solidaritate cu piata muncii in Danemarca.Cum mutltora li s-a acrit de politica sau au avut burtica plina si o au in continuare nu se mai uita in ograda celor care ii conduc si mizeriile care le fac ci din contra. In acest timp ei fac ce vor si te fura legal cu legea in mina.

Astazi , dupa 30 de ani , autoritatea statului trebuie se duca dupa producatorii de cartofi deoarece ca orice capitalist rosu ( social democrat) au facut un mic Cartel unde stabilizeaza un pret fara concurenta reala. Datorita legilor Danemarcei din ultimii 10 ani si a celor social democrate de dinainte, monopolurile socialite cu fata capitalista ies la iveala si pentru asta se pare ca politia a inceput urmarirea micilor Carteluri care blocheaza concurenta.

„Asociaţia este  urmărită penal pentru ca a cerut membrilor săi să folosească preţuri minime şi sa fie lăsaţi cartofii sa stea in  pământ pentru a restrânge concurenţa în cumpărarea şi vânzarea productiei  de cartofi”, spune un comunicat de presă al  Agenţiei de Protecţie a Consumatorilor.

Există, de asemenea pus sub acuzare fostul preşedinte al asociatiei.

Motivul acuzatiei Agentiei de protectie a Consumatorului  este o ancheta care a fost facuta de autoritatea de concurenţă în octombrie 2009.

(Din pacate , aceasta stire a aparut in Avisen.dk si a fost ulterior , scoasa)

Un răspuns la „Poliţia daneza impotriva cartelului de cartofi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s