Bornholm nevoie de ajutor

Nu stiu daca sint romani in Bornholm , dar cu zapada asta deja cica e cam groasa pe acolo. Tot Bornhorm-ul e acoperit de zapezi si totuleste blocat. Pentru cine nu stie prea multe despre Bornholm le spun ca e o innsula relativ mica in care mi-au trebuit 10 zile sa o strabat cu piciorul de la un capat  la altul pe coasta cu opririle de rigoare si destul de frumos pe timpul verii. Acum se pare ca e mai nasol si e nevoie de interventii mai mari.

Bornholm este inchis

„Guvernul ar trebui să vada ceea ce pot face pentru a ajuta Bornholmul, pană cind viata de zi cu zi va  functiona normal din nou”, a declarat Jeppe Kofod la Newspaq.

El a trimis o scrisoare la Ministerul de la Interne şi ministrul sănătăţii, Bertel Haarder (V) cu un apel pentru a trimite oameni şi materiale. Insula este  izolata de peste o săptămână.

Chiar şi astăzi a nins, iar poliţia a cerut interzicerea tuturor plecarilor  inutile.

„Situaţia este critică. Nu a scăzut atât de mult zapada astfel încât oamenii sa poata  face cumpărături şi treaba lor si necesită un efort imens de care Bornholm nu se poate ocupa singur”, a declarat Jeppe Kofod.

Fiecare al patrulea  locuitor din Bornholm este pensionar, şi nu face fata situatiei

„Ei vor primi medicamente, prin intermediul snowmobilul, dar începe să devină critice cazurile  în care există mai multe zile pina drumul se va deschide  astfel încât să poată primi hrană „, spune Jeppe Kofod.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s