Apartamente anti-fumat in Danemarca

De la introducerea  legii antifumat au trecut doar doi ani. Din anul 2008 in Danemarca este ilegal sa fumezi in baruri. Acum in 2010 deja se doreste introducerea unei noi legi. Unii baieti destepti incerca sa introduca o lege prin care sa iti interzica fumatul si in propria casa. Nefumatorii vor spune „foarte bine” asa trebuie sa se intimple, in schimb logica te duce la puscaria in care te adincesti luindu-ti si dreptul fundamental de a face ce vrei in propria ta casa. De ce nu , sa le tragem si citeva amenzi celor care fumeaza deoarece sint mai multi si cu ocazia sta cantitatea de sclavi taxata va fi mai mare si e mai important banii care se cistiga decit drepturile tale.Danemarca iar iese in fata cu o lege interesanta. Pe linga multele legi total timpite cum ar fi, zoofilia (stiind ca danezii, marea majoritate nu practica acest sport, pe cind o lege despre necrofilie?), homosexualitatea legalizata ( de atunci au preluat-o toti ca si cind e normal, eu, sint anormal), legile cu privire la taxele aberante sint cu duiumul si nu-i loc sa le specificam, Danemarca doreste introducerea unei noi legi care sa ingradeasca drepturile omului. Cum mie sau majoritatii imi pot interzice sa fumez asa in viitor nu-ti va da voie sa te procreezi. Eventual si sexul va trebui sa fie scos in afara legii si cred ca in 25-30 de ani datorita pedofililor si a violurilor , agresiunii domestice in familie si a avorturilor sa se introduca si legea aceasta. Vorba aia , poluam aerul si se topeste Antarctica cu caldura corpurilor sau cu fumul tigarilor.

Facind o paralela , daca s-ar introduce legea prin care sa fi obligat sa fumezi , ce ar spune nefumatorii? Cum acum 20 de ani ti se pareau imposibile legi care sa iti ingradeasca dreptul de a alege, uita ca ele vin incet , pe politica pasilor marunti. Fumatul ucide spun unii. Eu ma indoiesc. Agresivitatea impotriva fumatului imi inspira o agresivitate impotriva libertatii de alegere. Cum am voie sa maninc cele 200 de pagini de E-uri si consevanti, cum am dreptul sa maninc legume si fructe din  plastic, ortavuri , chimicale mai nceva ca porcul , nu am dreptul sa fumez.

„Vrem să umplem un gol în piaţa imobiliară.  Momentan avem case pentru grupe de vârstă şi cu handicap fizic şi altele. Cu toate acestea, nu avem nici oferte pentru persoanele care din motive de sănătate nu pot tolera fumul de tigare.  Când faci ceva pentru prima dată,  vor fi tot felul de probleme neprevăzute. Apoi intenţionam să construim pavilioane pentru  fumat în apropierea clădirii, aşa  oaspeţii au un loc pentru a merge în cazul în care doresc să fumeze. Sunt conştient de faptul că nu putem legifera inca planul nostru , dar vom incerca pentru a ne face o oarecare experienţă în acest domeniu „, spune managerul Kim Madsen, Frederikshavn

Deşi Legea Inchirierilor de locuinţe da lumina verde de a introduce o interzicerea fumatului, o regulă de inviolabilitatea domiciliului joacă un factor atunci când vine vorba de posibile sancţiuni în cazul în care se nu se respecta legea .

Cu toate acestea, el crede că există o astfel de cerere pentru case antifumat, conceptul pur şi simplu trebuie să fie testate.

Frederikshavn Boligforening are nevoie doar de aprobarea consiliului înainte de a implementa  planurile lor pentru a introduce primele case antifumat .

Preluare din http://www.24.dk

vezi si

https://danrum.wordpress.com/2009/04/20/lasati-ma-sa-ma-sinucid/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s