Printre rindurile discursului Reginei Margrethe

In cuvintul rostit la sfirsitul anului 2010, regina Danemarcei transmite un mesaj de atentionare si de ingrijorare la adresa poporului danez. Aceasta traditie este ca peste tot la fel.

„Aceşti ani indică faptul că am devenit mai egoisti, că am fost predispusi în primul rând pentru asigurarea că fiecare dintre noi obtinem dreptul la ceea ce credem noi înşine ?”  s-a intrebat Regina Margrethe.

O caracterizare succinta cu tenta de ingrijorare face ca regina sa continue discursul cu legaturile interumane ale comunitatii :

„Comunitatea este o calitate puternica pe care  trebuie să te bazezi şi de care avem nevoie atunci cand vremurile sunt mai puţin favorabile. Împreună trebuie să ne folosim ingeniozitatea noastra  şi creativitatea”, a spus Majestatea Sa.

Ingrijorarile Reginei vin ca urmare a transformarii societatii si comunitatii daneze si atacurilor pe care anumiti oameni care au facut din Danemarca o piata de consum impotriva Monarhului. Se pare ca insasi Regina nu poate face nimic pentru indreptarea lucrurilor care au ajuns deja la un sfirsit de drum

„Ne-am obisnuit de a alege în mod liber  si am hotarit modul de plata al facturilor . Am luat-o atât de bine încât aproape că am uitat că alegerile noastre au de asemenea consecinţe şi că nu toate condiţiile de viaţă pot fi selectate. „

Discursul a avut si referiri la situatia economica, la razboaiele pe care Danemarca le sustine prin Afganistan , despre printul Frederik si intreaga familie regala.

A incheiat cu urarea : ”

„GUD BEVARE DANMARK!”.  „Dumnezeu Sa Pastreze  Danemarca!” dar cred ca ar fi mai bine tradus, „Dumnezeu sa apere Danemarca!”

Vezi si:

https://danrum.wordpress.com/2010/12/20/atac-la-simbolurile-daneze/

https://danrum.wordpress.com/2009/09/15/koroanele-daneze/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s