Statul danez produce locuri de munca pentru est-europeni

Fara sa spuna de ce,Danemarca ajuta tarile din Est-ul Europei fara sa stie 🙂

De ce un patron alege forta de munca ieftina? Pentru ca de ce sa plateasca scump? Statul il suprataxeaza oricum si pina la urma politica economica o face statul, nu patronul. Dar si aici e cite un simbure de adevar. Daca produsele si celelate nu ar fi supraevoluate de taxare excesiva, atunci si danezul ar putea sa citige mai putin, ca el are credite in derulare luate de la banci daneze pe preturi daneze. E logic. Asa ca statul , prin institutiile abilitate incearca sa faca presiune pe patroni sa angajeze someri danezi si nu muncitori transfrontariei. Dar asa e statul. Pe o parte iti da cu o mina si iti ia cu zece, direct si indirect.

Este o afacere costisitoare pentru societatea daneză, atunci când companiile se folosesc de est-europeni  mai degrabă decât  de danezi şomeri.

Fiecare dată când un şomer danez este fara munca , statul trebuie să plătească prestaţii de şomaj în timp ce muncitorii din Europa de Est care sunt aici doar pentru scurt timp la locul de muncă, pot primi o reducere de 50.000 de coroane în taxe.

Extra factura pentru fiecare şomer danez este  de 155,000 de coroane pe an, arată calculele.

Doar  în abatoarele daneze opereaza mai mult de 1.000 de est-europeni care locuiesc în tara lor, evaluează Food Association. Iar costul forţei de muncă al al statului danez este 155 milioane pe an.

”Angajatorii danezi au responsabilitatea de a reduce şomajul în Danemarca, „, spune presedintele Asociatiei alimentare, Ole Wehlast. ( politica economica si de taxe o face statul nu patronul. El se adapteaza la sistem)

Acelaşi salariu

La abatoare , angajaţii germani şi polonezi  au  acelaşi salariu ca şi colegii lor danezi. Dar ei nu spun nimic atunci când au de lucru ore suplimentare.

„Pot să înţeleg cu siguranţă că angajatorii le ia în cazul în care nu exista forta de munca. Dar când mulţi danezi sunt şomeri, da-le naibii de reguli, „a spus el. ( e pe dracu’. Aici nu mai sint reguli? )

Există, de asemenea, multi est-europeni care au început cu familie să se stabilească în Danemarca. Ei nu costa bani societatea în acelaşi fel, pentru că ei plătesc impozite complet aici. Dar 1.000 de lucrători , care sunt pur şi simplu în Danemarca pentru a lucra, sunt costisitoari pentru societate, spune Ole Wehlast.

El a negat că UE este cauza problemei.

„Trăim în piaţa europeană mare, cu frontiere deschise, aşa este. Dar uneori, cred că trebuie să apelam la bun-simţ angajatorilor „, spune Ole Wehlast.

Industria de prelucrare a carnii din Jutland este de până la jumătate din 250 de angajaţi /abator adusi din Germania şi Europa de Est. Dar proprietarul olandez şi Francis Elder director , nu este de acord cu criticile din partea Asociaţiei .

„Nu cred că am obligaţia de a angaja numai localnicilor. Noi suntem ataşaţi puternic de comunitate, dar unde putem angaja oameni din străinătate, o facem „, explică Francis Mare Elder.

Anul trecut, compania sa – ca în anul anterior – a avut un excedent de patru milioane.

Elder Francis subliniază faptul că fabrica a angajat est-europenii, înainte de criză, ca au existat mulţi şomeri în Danemarca, dar el nu crede că el este obligat să angajeze lucrători locali primul.

„Când avem nevoie de oameni în situaţia actuală, este responsabilitatea mea ca un angajator să angajeze oameni, nu pe baza paşapoartelor lor, ci pe baza aptitudinilor lor si  cred că am luat mulţi danezi în fabrica  „

El crede că face Danemarcei, un serviciu prin menţinerea unor locuri de muncă în ţară.  În timp ce rivalul Danish Crown a inchis fabrici si a facut locuri de muncă în Germania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s