O noua taxa bancara

Cei care au fonduri de pensii private la banca ( asa zisul cont bancar all in one) vor plati o taxa suplimentara de 15%  pentru rentabilizare. Un amendament la legea pensiei s-a facut in Decembrie, dar a fost comutata pentru 17 Ianuarie. Legea suna foarte complex si da nastere la foarte multe interpretari finaciare. Face ca modul de control al clientului sa scada si ajuta banca pentru crearea de abuzuri prin multele moduri de „rentabilizare”

„Titularului de cont plăteşte dobânzi la suma cu care contul este acoperit( pe care o are in cont) , cu rata dobinzii de cont curent , de depozit ,de interes sau de comun acord cu banca sau instituţia de credit, cu rata de împrumut negopciata cu instituţia în cauză, din momentul în care instituţia a făcut titularului de cont instiintarea în scris  „.. Legea pensiilor, secţiunea 22,. 2. 2. ( traducere aproximativa)

Cit am scris depre taxe si banci inca una in plus nu mai conteaza. De ce scriu despre asta? Pentru ca aici este prezentul si pentru Romania este viitorul. Cine are ochi sa vada , bine, cine nu, iarasi bine, dar sistemul pilot si virful de lance in politicile fiscale o da Danemarca in toata Uniunea Europeana. Doar ca se desfasoara pe temeni lungi si de multe ori nu e nimeni care sa observe. De ce imi pierd timpul cu asa ceva. Pai cred ca e bine sa stiu si sa spun ceea ce vad si modul cum esti furat fara sa sti. Azi un ou , miine….Se stie ca cel mai greu este de introdus legea , dupa care intra zicala, „unde-i lege, nu-i tocmeala”. Chiar daca insulta inteligenta si incalca legalitatea morala a majoritatii. Asa e legea si gata si cum multora li s-a acrit de politica de ce sa ne uitam la baietii smecheri. Sa-i lasam ca ei „vegheaza la  bunastarea ta „ mai bine decit tine 🙂

Ce e mai interesant , e ca in urma cu citeva saptamini, coalitia de guvernamint a Danemarcei a umblat un pic la cei care urmeaza sa iasa la pensie mai devreme. Asa zisul sistem financiar efterløn, care iti ofera posibilitatea sa iesi mai repede la pensie platindu-ti o pensie suplimentara. Incet , cum e politic si economic corect se pare ca vei plati degeaba. Virsta de la care vei beneficia conform legii este mai mare .Noul sistem de taxe si impozite sociale  a Danemarcei creste si odata cu ele si taxele celuilalt stat in statul danez si anume Sistemul Bancar. Bancile, fac presiuni se stie pentru introducerea unor legi de taxe adiacente statului. Cum la stat platesti de ce sa nu platesti si la banca. In definitiv toate taxele si impozitele fie ele private sau de investitii sau sociale , se duc tot in buzunarul propietarului. Adica al finantatorului statului si privatului. BANCA care este de fapt proprietarul statului. Cineva mi-a aratat o moneda de 10 coroane si a spus sa-i dam cezarului ( reginei) ce e al Cezarului. Daca cineva are impresia ca moneda nationala a Danemarcei este a Reginei, se inseala amarnic. Este al bancii . Vezi noile bancnote daneze( link) si nu vei vedea nici un simbol al statului national monarhist danez, cea mai veche monarhie a Europei.

vezi si

https://danrum.wordpress.com/2009/04/19/criza-santajul-si-banca/

https://danrum.wordpress.com/2009/11/11/rata-bancilor/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s