Cei doi bolnnavi de gripa porcina (H1N1) au murit

Cei doi danezi infectati cu virusul H1N1 care au  foost internati in carantina inainte de Anul nou pe 27-Decembrie  ( vezi articolul https://danrum.wordpress.com/2010/12/28/a-venit-gripa-porcina-in-danemarca/)au decedat in cursul serii. Un comunicat al agentei daneze de presa Ritzau:

Gripa de tip H1N1, de asemenea, cunoscut sub numele de gripă porcină, a costat doi bărbaţi viaţala Spitalul Skejby.

  Doi bărbaţi care au fost internaţi în secţiile de terapie intensivă la Spitalul Skejby, Aarhus, au murit din cauza gripei, oficial numit H1N1, altfel cunoscut sub numele de gripă porcină.

Într-un comentariu spune Consiliul Director al Sănătăţii Else Smith, care decesele sunt tragice din pacate, dar nu surprinzătorare

 Pentru marea majoritate sunt inofensive gripa o boală care include H1N1.  Dar, din păcate, unii vor fi grav bolnavi şi unii chiar mor. Acest lucru se aplică chiar dacă acestea nu sunt supuse la risc, spune ea.

 Altele Smith adaugă că moartea celor doi nu ar trebui să facă oameni sa se ingrijoreze.

Este foarte  important să acorde o atenţie deosebită la semnalele de pericol şi să se spele pe mâini de multe ori şi strănutul în batista”, a declarat Consiliul Director al Sănătăţii.

Agenţia recomandă ca persoanele sa contacteze de urgenta medicul dacă devin bolnavi cu febra ridicata pentru mai mult de trei zile sau au dificultăţi de respiraţie

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s