Internetul asa cum il stim se va inchide in curind

Preluat de la http://02-30-am.blogspot.com/2010/12/end-of-internet.html

Serverele mari sunt toate detinute de catre corporatii si guverne, iar cele mai importante sunt in Satele Unite ale Americii. De acolo aveti si DNS-urile pentru aproape toate paginile pe care navigati, daca nu chiar pentru absolut toate. La fel si fibra optica de pe fundul oceanelor. Transmisiunile prin satelit au intarzieri prea mari si nu ne intereseaza de cand avem fibra… s-ar putea spune ca pana acum cineva ne-a lasat putin mainile libere ca sa ne jucam cu tehnologia si ca sa o dezvoltam ca prostii, fara sa ne dam seama pentru cine lucram pe gratis, iar acum vor sa traga inapoi cortina. Vorba aceea “Be open minded! Be open source!” o fi in favoarea lor. „Fii open source ca sa iti furam ideile, sa le folosim noi, iar daca nu esti de acord cu noi te privam chiar si de ceea ce ai realizat.”
Am auzit vag despre un act al guvernului american intocmit prin 2008+-1 conform caruia ar trebui pana in 2012 impuse restrictii internautilor.
Am incercat sa downloadez documente de pe wikileaks aici in Danemarca, dar ISP-ul ma blocheaza. Cenzura Wikileaks a mers pana la amenintarea studentilor din cateva universitati din SUA cu imposibilitatea de a-si gasi anumite locuri de munca dupa ce-si termina studiile daca acceseaza sau promoveaza acele documente.
Aici se gaseste o inregistrare din 2008 http://www.youtube.com/watch?v=A2XPiqhN_Ns prin urmare preiau ideea si o dau mai departe pe blogul meu.

Fondatorul Wikileaks a fost doar un pion in inceperea cenzurii, la fel cum World Trade Center a fost exact ceea ce niste gunoaie umane asteptau pentru a-si trimite masinuta teleghidata NATO in Irak. Vom trai si vom vedea daca Assange apuca sa faca publice alte documente, daca a pastrat ceva in apararea lui, asa cum pretinde; ceva cu adevarat util, nu barfe.
Si pentru cine politicxa este un nonsens si o pierdere de timp , urmatorul clip cu Rockefeller care a transmis mesajul de a fi cenzurat internetul:
Reclame

2 răspunsuri la „Internetul asa cum il stim se va inchide in curind

  1. ce spuneam eu aici sunt mai mult speculatii. Ma gandeam ulterior sa mai scriu un articol despre asta pentru ca gandind putin mai departe SUA nu cred ca ar face asa un cadou Chinei, numai ca n-am mai scris nimic pentru ca sunt intre examene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s