Se pare ca este oficial- Fumatul in casa privata va fi interzis in Danemarca

Primul complex de locuinte unde este interzis fumatul in propria casa va fi dat in folosinta in curind in Frederikshavn. Locuinţele se află pe Sæby Beach în nordul Jutland-ului. Se pare ca au gasit modalitatea si cadrul legal prin care sa introduca in prima faza interzicerea fumatului in propria locuinta. Va urma poate,  ca toti proprietarii de complexe de locuinte , chiar cele de la primarie de ce nu , sa poata ulterior introduce acest mod de a ingradi drepturile chiriasilor si a celor care nu au o proprietate cumparata obligatoriu prin banca.

Interesant este ca acum 1 luna nu stiau cum sa incadreze in lege acest „mic detaliu” si care vor fi modalitatile de control si aplicarea amenzilor daca cumva se va incalca legile. Acum , se pare ca au reusit din moment ce este declarat intregul complex free-smoke.

Cum nefumatorii sar de cur in sus de fiecare data cind este sa le fumezi la masa (unii mai handicapati la creier) , ar trebui sa-si puna un pic mintea la contributie si sa gindeasca ca daca exista cadru legal pentru a iti interzice o activitate privata in propria casa , cum ar fi fumatul, poate asa si bautul sau mincatul sau eu stiu ce alte activitati private nocturne ai cu partenerul sau partenera sa iti fie interzise prin lege. Cum ar fi ridicol si destul de violent sa introduca din prima aceste lucruri , aleg politica pasilor marunti si cind situatia o va impune o va generaliza sau va mai adauga o activitate. De exemplu sa tai carne pe fund din lemn va fi interzis. Doar din platic ca sa nu distrugem padurea si sa nu ne imbolnavim de salmonela. Sau si mai bine , sa ni mai taiem cu cuutitul ca este pericol de accidente mortale sau de ce nu , igiena este obligatorie si trebuie sa nu amesteci fluidele care pot duce la nasterea unor copii mutanti. Cap au , minte nu le mai trebuie si indiferent daca le spui ca „drumul spre iad e pavat cu intentii bune” ei iti spun ceea ce au invatat. Adica poezia cu fumatul si cancerul. Lista pozitiva de produse chimice cancerigene din alimentatie e O.K. Cum capul e doar cit sa nu le ploua in git, lasa totul la latitudine autoritatilor atotstiutoare si care ne place sau nu pot exercita dreptul de a impune sanctiuni in diferite forme si generalizari ale legii.

Cum unde e lege nu-i tocmeala, stau si ma intreb ca prostul, este bine sau este rau? Fumatul cred ca e precum teroristul din Decembrie sau Osama Bin Laden. Prinde orbul, scoate-i ochii , dar pina atunci mai umblam un pic la drepturi taiate.

In curind vom trai in Demolition Man, unde nu ai voie sa injuri, nu ai voie sa te procreezi , doar cybersex sa nu te murdaresti , copii trebuiesc analizati genetic si hirtia igienica va disparea. In schimb citeva pastile iti va anula foamea si vei trai din plin 33 de ani.

alte articole:

Cancer in Danemarca

Apartamente anti-fumat in Danemarca

Fumatul vs. accidente de circulatie

2 răspunsuri la „Se pare ca este oficial- Fumatul in casa privata va fi interzis in Danemarca

  1. Nu fumez.

    DAR …. !!!!

    Cum adica n-ai voie la tine in casa ?!?!
    Stiu ca la NY din 25 martie nu mai ai voie sa fumezi pe strada.

  2. Daca esti chirias, iar proprietarul cladirii sau al apartamentului ( firmele mari in general cu sute de locuinte, nu sint deacord cu fumatul pe proprietatea sa, poate sa foloseasca legea rin care iti interzice sa fumezi in locuinta. Pe principiul, iti convine , bine, nu, la gara, si cum unde-i lege nu-i tocmeala, te trezesti cu tot felul de repercursiuni care mai de care mai ciudate. Asa e litera legii. Spiritul se schimba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s