Amagerbanken, Danemarca si banii tai

Amagerbanken a fost declarata in sfirsit falimentara , dar problemele financiare acum incep. Cineva va trebui sa suporte gaurile negre prin care firme capuse ale marilor smecheri  au parazitat aceasta banca si si-au insusit sume considerabile de bani. Cum aceste entitati au luat credite de „investitii” care acum sint deja vindute si revindute , prinde orbul scoate-i ochii. Cineva va trebui sa plateasca aceste gaurele mici si asta este statul danez, direct dion bugetul de stat care este alimentat de marile corporatii. ( ex. Mærsk a platit din 2005 impreuna cu alte 7 companii de transport „fabuloasa suma” de 300 milioane de koroane impozit pe profit 🙂 ). In acesta situatie statul are bani suficienti pentru a palti gaurile negre din economie , mai ales cind e vorba de o banca care se bazeaza pe credite mai mult decit pe depozite.

Socialistul Orlav Hav va analiza implicatia politica a cazului. Un fel de musamalizare tinind cont ca sefa lui, Hele Thorning Smith, (parca e Mr. Smith din Matrix) este membra de seama a grupului Bildenberg si membru fondator al Consiliului pentru Relatii Externe al UE , alaturi de „filantropul ” George Soros.

Cum poate fi cel mai bine sa ascunzi adevarul decit prin tot felul de comisii de „negocieri” politice? Interesanta metoda mai ales ca exista precedentul cu banca Roskildebank care a trecut prin aceeasi situatie dar fiind mai mica si sumele injectate de la buget au fost mult mai mici decit la Amagerbanken, politicul a stat un pic deoparte. Acum miza este mai mare si cei care de obicei au avut cel mai mult de cistigat incerca ingroparea in comisii politice.

Si aici in Danemrca este la fel ca peste tot. Trebuie doar sa citesti printre rinduri, daca ai timp si nu teumplii de bere 🙂 Pina una alta , inca o suma considerabila pentru acoperirea urmelor de fraudare a unei banci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s