Cine beneficiaza de garantarea de stat a creditelor de la Amagerbanken

Statul a garantat împrumuturi acordate catre Amager Banca pentru 13.5 miliarde de coroane. Vor fi platite integral din buget ca din cauza asta le-a garantat.

Deci si la ei e cu garantari de credite private. Daca facemn un calcul ca din 2005 compania Maersk a platit impozit pe profit impreuna cu alte 8 firme de transport doar cite 300 milioane pe an ne dam seama ca nu au platit nici macar jumatate garantiile guvernului care va baga mina la buget. De unde s-au economistit bani? De la sanatate, educatie , pensionari si acum vor si banii din fondul special de pensii. Nu cumva Maersk are imprumuturi la Amagerbanken garantate de statul danez? N-ar fi exclus. Sau poate Tuborg si Coca-Cola.

Statul a garantat împrumuturi la banca de 13.5 miliarde de dolari, iar banca a împrumutat direct 1,2 miliarde de dolari.

Banii se acordă, după ce banca a fost atent analizate de către FSA.  Dar supraveghere guvernamentală nu a reuşit să găsească deprecieri mari care au dus la falimentarea bancii.

– Se pare că nu s-a evaluat banca destul de bine.  Că va exista o continuare in evaluarea bancii este de netagaduit, spune profesorul Jesper Rangvid de la Copenhagen Business School

Nimeni nu ştie sigur cât de mare gaură în Amagerbanken

Amager banken conform legii bancilor are un depozit de garantare a depozitelor populatiei de 700.000 dkk pe persoana asa ca tot ceea ce va fi peste va fi pierdut. Nu cred ca si creditele care fvor fi preluate de catre recupoeratorii de credite cu exceptia celor garantate de stat care vor fi platite din buget. re satul agrata credtul lu nOlsen care a avut  un mic depozit? Ma idoiesc. Oare cine sint benefciarii crceditelor garatate de Danemarca?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s