Astazi se decide viitorul Christianiei

Dupa multe infatisari in fata justitiei daneze, astazi se va judeca la Curtea Suprema viitorul Christianiei. O oaza de verdeata si altceva decit politica si marketing, Christiania este dorita din cauza pozitiei strategice pe care o are de foarte multi smecheri care sint dispusi sa plateasca multi, foarte multi bani. Spaga pentru achizitionarea de catre firmele de investitii a zonei s-ar ridica la ordinul zecilor de miliarde, poate chiar sutelor de miliarde de coroane catre elita politica a Danemarcei. Acest lobby in termeni politici si trafic de influenta in limbaj normal , este de 10-15 ani o presiune destul de mare pentru cristianiti.

Dupa alungarea din Christiania a baietilor de la Hells Angels si introducerea Motto-ului „Say No to Hard Drugs”, in Cristiania s-au semnalat cele mai putine agresiuni si violente intre oameni decit orinde in Copenhaga. Modalitatile prin care controlul asupra drogurilor usoare o aveau cristianitii, facea ca aceste produse sa fie cit de cit sub un control si sa nu se repercuteze in intreaga societate. Acum in schimb treburile stau altfel.

Daca justitia daneza va da cistig de cauza statului danez, atunci situatiile explozive vor degenara si vor impune noi legi prin care sa „rezolve” problema creata de Statul danez. Prin urmare,politia din Copenhaga spune  că 2011 ar putea fi un an de nelinişte în oraş. In trecut au fost proceduri de executare în care autorităţile au plecat în a Christiania şi au dărâmat case si scandalurile au inceput.

Statul danez acum, calculeaza implicatiile dupa modul prin care au „solutionat” conflictul cu Ungdomhuset si activistii din zona Nørrebro de acum citiva ani. La ultima demonstratie in fata parlamentuluyi danez la care am fost, „Bevar Christiania”  , s-a iesit cu scintei si intr-o situatie mai ampla cum a fost in Nørrebro , Statul danez va avea mult de furca. Aici se vor echilibra fortele mai ales ca politia are arme , dar nici cristianitii nu au prastii. Au si ei si atunci incepe hora.

Dacă statul câştigă, este de aşteptat ca guvernul, cu ministrul de finanţe Claus Hjort Frederiksen (V) sa intervina foarte  repede Christianites mai ales ca de data asta au hotarirea Curtii Supreme sa faca ccea ce doresc prin institutiile abilitate. Au declarat majoritatea politicenilr ca in cazul in care vor cistiga in justitie , vor intra repede pentru a descongestiona zona  si reloca locuitori Christianiei. Nu vor mai tolra o zona care nu se supune regullor si legilrstatului chiar daca vor pirde controlul asupra traficului de hasis , marhuana si alte ierburi.

Legea care oferea independenta Christianiei este pina la data de 1 Iulie 2011 . De la aceasta data nu va ma exista nici o lege in favoarea cristianitior de aceea miza acestui proces este foarte mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s