Baza de date ADN in Danemarca

Din cind in cind mai apare cite unul care se trezeste dimineata cu ce a visat noaptea si incepe vinatoarea de vrajitoare. Dupa ce Ove , politaiul , a venit cu ideea sau mai bine a pus public in discutie creearea unei baze de date a tuturor cetatenilor din Danemarca cu ADN-ul lor, nu stiu daca sa-l cloneze pe om sau nu, apare iar in dezbatere si in presa necesitatea acestei baze de date pentru lupta impotriva criminalitatii si infractorilor. Nu stiu daca reactiile lui Clita sau teroristul cu turban de la revolutia romana , dar sigur nu e de joaca 🙂

Se transmite ideea ca 73% din polulatie este deacord cu o asa zisa baza de date a ADN-ului si ca atare nu trebuie sa va fie frica. E normal. E civilizat.

MOtivatiile sint multiple. Una dintre cele mai evocate este siguranta ta. Securitatea personala si secolul in care traim.
Nu stiu ce cum si ce fel , dar asa cum stiu eu , danezii nici nu vor sa auda de asa ceva. 75% cred ca sint impotriva unei astfel de date asa cum au fost si impotriva Euro, impotriva, razboiului, impotriva Tratatului de la Lisabona.Dar presa sustine altfel. Pina cind? Pina vom vedea o lege care te va obliga sa semnezi pentru a putea avea acces la servicii.

Sa vedem cind va intra in vigoare baza de date.

Si cum statul doreste sa stie tot , de la ce ai supt pina unde te duci la baie, am gasit un film pe net despre controlul persoanelor prin camere de supraveghere la un Mall. Foarte interesant si totusi foarte grav.

Viitorul suna bine.

2 răspunsuri la „Baza de date ADN in Danemarca

  1. Poate ca o baza de date ADN dar sa fie foarte bine gestionata doar de cine trebuie ar face bine. Cred ca toata lumea poate realiza cate cazuri de violuri, crime etc ar fi putut fi rezolvate cu acest lucru. Dar sa se ajunga la chestii de astea e prea de tot.

    • La orice baza de date are acces cel care o finanteaza. Asa ca indiferent de scop sau motiv va fi folosita in scopuri deloc ortodoxe eci mai bine lipsa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s