Falimente daneze

Am mai scris de falimentele daneze de citeva ori dar de data asta este o chestie ciudatica.In  Ianuarie 2011 s-au inregistrat 452 iar in Februarie 2011 485. Adica 33 de firme mai mult in situatia in care Ianuarie este luna cea mai afectata de falimente din cauza lipsei lichiditatilor si a consumului. Acum nu e nici o problema , se mai intimpla dar asta inseamna o crestere de 14% ceea ce este destul de interesant.

Motivele sint multiple. Cea mai des utilizata e CRIZA. Nimeni nu spune de legislatia prin care firmele mici si mijlocii sint suprataxate si duc in final la inchiderea afacerilor rezultind someri pe banda rulanta.  Sau cineva are impresia ca au falimentat corporatiile neplatitoare de taxe ? 🙂

Sint totusi 2 ani si jumatate timp in care lunar se inchid in jur de cca. 450 de firme mici si mijlocii. Daca faci un calcul cite luni sint o asa te sperii ce inseamna pentru tarisoara asta de dimensiunea unui scuipat pe harta, un asa numar de falimente ai caror angajati trec in sitemele de ajutor sau asigurari. Pentru cele citeva orase industrializate , numarul este foarte mare, dar la razboi ca la razboi.

O intrebare este interesanta? Cine preia piata acestor firme mici si mijlocii?

vezi si

firmele-inchid-pe-capete/

liber-la-mega-corporate-stores/

falimente-falimente/

corporatia-dracului/

productia-in-cadere-libera/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s