Industria Agriculturii

Inainte erau doua ramuri de activitate primordiale . Industria si agricultura. Acum agricultura a devenit si ea industrie. Toti mincam, rosii, castraveti, ardei, care sint produse agricole, dar totusi sint industriale. De ce ? Pai , asa cum vad eu lucrurile , mi se pare ca productia din ce in ce mai mare de produse agricole pe m2 duce automat la unele concesii pe care sa le faci si de rabat de la principii fundamentale de functionare a agriculturii. Care conform legi, trebuiesc automat puse in galantarele mega-magazinelor( detin 80% din piata de desfacere)  care cumpara en-gros , care conform legii trebuiesc ambalate de masini industriale, iar cresterea lor sint alimentate de componenti chimici industriali pentru a accelera volumul si cadenta productiei „agrigole”.

Acum o sa vedem un inginer agricol sau un mare economist care sustine ca exista ramura agriculturii. Dat fiind procesul de insamintare, crestere fortata, ambalare, distributie si vinzare industriala, cum sa se mai numeasca agricultura cind peste 70% din activitatile folosite au directa legatura cu industria? Singurul lucru al agriculturii ramine pamintul. Dar ar fi culmea sa dispara si asta. Si industria se face pe pamint. Orice fabrica sau uzina industriala se „cultiva pe pamint”. Rosia si castravetele se cultiva in pamint. Restul e industrializare. Cum se mai poate numi agricultura?

Daca e sa o luam la zootehnie, cam acelasi lucru. Tot industrie. De la FNC-uri industriale si hrana artificiala , la abatoare de exterminare pina la salamul invelit in plastic obligatoriu prin lege.

Nu stiu poate gindesc eu ca curul, dar asa vad eu lucrurile. Agricultura s-a transformat sau se va transforma in curind in industrie, politica in hotie si bancile in dictatori la scara industriala. Si cind te gindesti ca cineva a avut viziunea asta acum citeva secole, sau poate au avut interes sa o implementeze? Cine stie?

Mai bat si eu cimpiile  si plaiurile .

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s