Evreu de origine roma(na)

De ceva timp , tot citesc unele stiri in mass-media romaneasca despre originile evreiesti. Multe articole se revera la evrei de origine romana. Cum dracului vine chestia asta. Originea e evreiasca eventual. Esti roman de origine tiganeasca , evreiasca, maghiara, bulgara si alte minoritati. Cum sa fi evreu de origine romana. N-are sens , n-are logica. Si daca n-are logica acum, peste 20 de ani logica se va schimba , daca nu , vor da o lege pentru a legifera logica.

Se schimba logica lucrurilor si se incerca introducerea ideii cum ca evreii sint de origine romaneasca?

Exemple:

Dustin Hoffman , evreu de origine romaneasca. Nu e american. http://www.agerpres.ro

Pe wikipedia la articolul despre evrei se spune la fel. Evrei de origine romana.  http://ro.wikipedia.org

Primarul orasului Chicago, evreu de origine romana. Nici asta nu mai e american de origine evreiasca asa cum e logic. http://www.evz.ro

Filmul despre Isus a fost facut de regizorul evreu , nascut in Israel de origine romana.  http://www.artline.ro

Premiul Nobel pentru Pace, Elie Wiesel -scriitor evreu de origine romana http://www.romanialibera.ro

Stanley Martin Lieber, are sânge de român. El s-a născut în urma poveştii de iubire dintre doi emigranţi evrei de origine română http://www.libertatea.ro

si lista poate continua.

Este foarte interesant modul cum se transmite prin orice mijloace ideea ca evrei celebri sint de origine romana , cind ei sint evrei in primul rind la origine. Majoritatea sint cetaenii altor state, nascuti in alte state doar ca parintii au fost luati cu bitele din sate de ” buni” ce au fost asa cum s-a intimplat in istorie cu celalte popoare carora le-a secatuit pina i-au luat la omor.

Unde este logica acestei formulari, sincer nu-mi dau seama. Banuiesc eu ceva  . Oricum introducerea acestei sintagme nu este intimplatoare. Evreul e de origine romana , iar romanul de origine tiganeasca eventual. Dupa 20 de ani in care roman = tigan si si sintem confundati cu tiganii, acum evreul e roman, fiindca romanii sint tigani.

Oricum , dupa scrierile lui Eminescu evreii au fost ca si tiganii. Care era diferenta intre un tigan si un evreu in acele timpuri? El spune ca nu era deci mai veridica mi se pare sintagma evreu de origine tiganeasca.

Reclame

3 răspunsuri la „Evreu de origine roma(na)

 1. Un arab intra in magazinul unui evreu si cere sutiene de culoare neagra. Evreul, mirosind o afacere bună, îi spune că sutienele negre sunt rare, ca i-au ramas doar cateva si îi cere 40 euro pe bucata. Arabul cumpără 6 bucăti, dar revine peste cateva zile si mai cere doua duzine. Evreul îi spune că marfa este din ce în ce mai rara si i le vinde cu 50 euro bucata. Dupa o luna, arabul revine si cumpara toate sutienele ramase, platindu-le de data asta cu 60 de euro bucata. Evreul, ros de curiozitate, îl întreba ce face cu atatea sutiene negre, la care arabul îi raspunde: – Le tai în două si din jumatatile obtinute fac fesuri mici, negre, pe care le vand evreilor cu 100 euro bucata.free palestina.

 2. „Care era diferenta intre un tigan si un evreu in
  acele timpuri?”
  Evreii de origine Pãmãnteascã sau Globalã(deoarece nu existau tãri) au încercat sâ educe populatia în spiritul lui Dumnezeu dar iau renegat si omorãt fiul si tiganii sau Romi de la „Roma” People de origine tot Pãmântescã si-au bãtut joc de Numele si Poruncile Lui dar vor sã stea în casa Fiului…celelalte natiuni sãnt organizate de pOm ptr înrobirea Mãrului…lui Adam!
  Sper sã intelegi cã religia si politica sînt una si aceeasi…au mesaje diferite dar scopul este acelasi…îndobitocirea maselor prin educatie la nivel Sper sã intelegi cã religia si politica sînt una si aceeasi…au mesaje diferite dar scopul este acelasi…îndobitocirea maselor prin educatie la nivel Sper sã intelegi cã religia si politica sînt una si aceeasi…au mesaje diferite dar scopul este acelasi…îndobitocirea maselor prin educatie la nivel Sper sã intelegi cã rel

 3. „Care era diferenta intre un tigan si un evreu in
  acele timpuri?”
  Evreii de origine Pãmãnteascã sau Globalã(deoarece nu existau tãri) au încercat sâ educe populatia în spiritul lui Dumnezeu dar iau renegat si omorãt fiul si tiganii sau Romi de la „Roma” People de origine tot Pãmântescã si-au bãtut joc de Numele si Poruncile Lui dar vor sã stea în casa Fiului…celelalte natiuni sãnt organizate de pOm ptr înrobirea Mãrului…lui Adam!
  Sper sã intelegi cã religia si politica sînt una si aceeasi…au mesaje diferite dar scopul este acelasi…îndobitocirea maselor prin educatie la nivel „înalt”!
  „Cãnd Tiganul Ajunge Împãrat…Primul Lucru Care-l face…Îl Omoarã pe Taicãsu…Jidanul”
  Sper sã-ti limpezesti sufletul si sã intelegi cã noi sîntem copii lui Dumnezeu cã ne place sau nu si robii societãtii cu permisiunea noastrã, deci putem alege…dar este mai usor sã ne plãngem…doar ne-am nãscut „PLÎNGÎND”!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s