Asociatia prietenilor romanilor de Copenhaga

Stau citeodata si ma minunez cit de lipsiti de informatie sint unii si cum judeca lucrurile atit de simplu precum un copil de 12 ani. Cred ca merg pe ideea cum ca daca te adresezi unei persoane de cind e copil pina la 30 de ani ca la un adolescent de 14 ani el la 30 de ani va avea tot 14 ani . La 50 tot 14 si tot asa. Nu isi poate depasi limita care ii este impusa fara sa-si dea seama.

Au inceput horile intre romani. E frumos, chiar foarte frumos. O istorie intre romani presarata cu credinte musulmane si cu inteligenta de 14 ani, minciuni si ascunzisuri, frici si acuze. Am sa spun o poveste, o poveste ciudata, pentru cine are ochi sa vada si ceva materie cenusie poate isi va raspunde la anumite intrebari.

A fost odata, un baiat si o fata. Un baiat roman din Baragan  si o fata turcoaica spune ea de la Marea Neagra  ambalata in romanca 100%. Cum minciuna are picioare scurte, apare si adevarul gol golut. Baiatul se supara. Dar nu se supara pe minciuna lui si a ei. El era partas la minciuna. El era cel care patrona minciuna in comunitatea de romani virtuala ambalind turcoaica in romana si musulmanul in crestin. Normal, scopul scuza mijloacele si ca atare cel care a divulgat si care stie multe, e o problema . E o mare problema mai ales ca nu e unul de 14 ani. Asadar s-a dat la fund si l-a evitat. La evitat pe „rasit”, pe „nationalist” fiindca l-a prins cu minciunica. Macar de era o minciunica ,dar sa umbli cu cioara vopsita sa spui ca-i papagal sau cu turcul de credinta musulmana ambalindu-l si protejindu-l ca e roman eventual si crestin -ortodox (drept-crestin) e ceva ce mi se pare a prostirea romanilor si mintirea lor. El, cel care doreste sa iasa in evidenta ca ziditorul comunitatii romanilor bazat din start pe minciuna si duplicitate.

„Rasistul”, „Nationalistul” , jigodia care distruge unitatea romanilor, tace. Turcoaica se da la fund, nu mai apare in comunitatea virtuala, dar protejata isi face aparitia intre romani. O musulmanca la sarbatoarea pastelui. Da. Ce nu face omul pentru un dans din buric mai ales cind comunitatea respectiva nu-si mai pune intrebari si pentru ei virsta de 14 ani e ok. E normal. Da e normal. Ar fi culmea sa nu fie normal. Ai fost mintit 6 luni de cineva care s-a dat drept altcineva, inca mai ai curajul sa-l promovezi? Da. Fiindca nu mi se pare anormal. Are pasaport romanesc si traditii orientale. Danseaza si pe geamparale si pe Furdui Iancu. A gresit ce e asa de grav? Dar asa incepe dragostea. Romanii uita si inchid ochii cind e vorba de distractie si principii.Pe mine nu ma intereseaza, nici pe mine, nu ma bag in chestiile astea. Cam asta este raspunsul. Principii? Hotarire? Nu exista. Totul poate fi negociat sau ignorat.

Romanii au uitat ce este national si s-a reusit in decursul timpului ca spiritul national sa se numeasca nationalism in mod peiorativ, rasism (sic.) , orice e mai rau. Asadar un copil de 14 ani pentru a nu fi nationalist sau rasist accepta orice. Cum poate el sa gindeasca? Ce poate el sa inteleaga cind esti zilnic agresat de „rasism”, „nationalism” , „homofobie” . Pai nimic. Te acuza de rasism  daca iti aperi credinta crestina .Ei au voie sa-si apere credinta musulmana si nu sint rasisti. Daca o apar pe a mea in detrimentul alteia sint rasist, daca spun ceva de alta iar sint rasit. Si romanii il aplauda pe cel care il eticheteaza pe RASIST fiindca a dorit sa fie scris. Da. Asa este. E normal. Sintem romani, ce Doamne iarta-ma.

Romanul sta chitit in banca lui si nu stie ce sa spuna. Nu stie ce sa ceara , nu stie cum se ambaleaza gunoiul intr-o cutiuta aurita. Dar totul se negociaza, asadar trebuie sa intelegi ca e normal sa fim cu mai multe confesiuni , traditii, sa fim deschisi. Adunati in spirit si simtiri. Sintem romani asadar traditiile tale nu sint importante, credinta ta nu e buna , nimic din ce e romanesc nu e bun asa ca nu e nevoie sa-l pui jos pe hirtie. Este bun, dar doar oral. Vorba trece , scrisul ramane si nu da bine la principiile liderilor care doresc aceasta asociatie de nici cal nici magar. Fiecare cu a masii. Turci, tigani, danezi , romani, suficient sa ai 14 ani si esti apt. Daca cineva se trezeste in schimb, este rasist, nationalist, homofob. Ce vor romanii? Vor distractii cu romani, petreceri de manele si dansuri orientale. Pai  e perfect. Avem spiritul oriental in singe si in spatele persoanelor care vor sa „te ajute”. E perfect si asa.

Deci ca sa fie treaba oabla in loc sa ne axam sa-i ajutam pe romani o facem de prietenie cu danezii si alte ciori vopsite-n papagal. Sint bineveniti toti. Danezi, turci, tigani, orice poate sustine c o mica cotizatie acesta asociatie creata „pentru romani”, dar fara traditiile lor, fara credinta lor, fara nimic national. Ceva ce nu e nici cal , nici magar, si nici macar catir. Un fel de Porc Zburator de Halal.

Rasistul, nationalistul , frustrat, cum a trait foarte greu pina acum si si-a tiriit basinile fara romanii din Copenhaga este vai de mama lui. Un dobitoc. Un prost care avut nesimtirea si impertinenta sa sustina credinta majoritatii zdrobitoare a crestinilor romani si traditiile romanesti, nationalismul ascuns in fiecare roman impotriva dorintei unor persoane strut-o camila, numita pompos „Asociatia de prietenie romano-daneza”. Da , e frumos. Nu stiu citi danezi vor fi , in afara de familiile liderilor dar cu siguranta credinta crestina nu are voie fiindca sint multe persoane de credinta musulmana cu pasaport romanesc si ca atare si ei sint romani dar nu apartin culturii si traditiei romanesti , dar au drept de veto. Nu-i nimic.

Bineinteles ca dupa tot scandalul declansat de rasistul nationalist, nu or sa aiba incotro decit sa accepte anumite schimbari fiindca a trezit ceva instincte nationale si wake-up call ,iesirile idiotului, dar bineinteles rasitul ramine rasist , iar mincinosul care mege cu cioara vopsita si spune ca-i papagal la fel si romanii mai-danezi decit danezii, sint oameni de comitet. Perfect. E perfect. Tipic romanesc. O minciuna frumoasa e mai buna decit un adevar crud mai ales cind iti place sa fi mintit frumos si principiile nu fac parte din caracterul tau. Asa ca o noua negociere va fi necesara, si asta in citeva saptamini. S-au mai desteptat prostii, e nasol. Nu a iesit ca la plan si atunci cineva le-a stricat planul.

Negociati prietenia cu Romania. Este normal sa fie o asociatie de prietenie. Nu prea sint. Fiecare isi apara comunitatea lui. La noi la romani in schimb e altfel. Ca la romani. Pentru cei de 14 ani o minciuna nu trebuie sa fie frumoasa fiindca adevarul oricum nu e in stare sa-l inteleaga. Ce poate fi mai frumos decit sa negociezi…apararea credintei, traditiei si comunitatea fara interventia agitatorilor externi care de obicei sint foarte prietenosi. Te folosesti de romani pentru a iti satisface frustrarile ego-ului personal de a fi cineva si de a avea loc la masa oamenilor inalti pe principiul „lucru amestecat miroase a ……” Da sint romani ce e o problema ? Mi e mi se pare ca este.

Vom ajuta comunitatea, vom face lucruri culturale, am discutat si cu Ambasada. Interesant….Foarte interesant. Sa iei legatura cu cei pe care ii gasiti aici in paginile acestui blog. Javrele diplomatice, Made in Romania. A scapat porumbelul din gura.  A vorbit inainte ca sa-si faca intrarea si asa pe seama romanilor fara caracter se va construi restul. Daca au doar 14 ani de unde sa stie ei sau cum pot ei sa inteleaga.

Dar fara principii si fara hotarire se va discuta din nou, se va negocia si ca sa nu cada de prosti , Conducerea va accepta ce vor spune romanii. Nu va avea incotro. In schimb doar isi vor schimba parul, ca naravul ba.

Asa sint EU. Rasist, Nationalist, Homofob.

Reclame

2 răspunsuri la „Asociatia prietenilor romanilor de Copenhaga

  1. esti de circ, maestre.
    iti mai citesc din cand in cand elucubratiile izvorate din cel mai pagubos sentiment nationalist.tocmai din cauza celor ca tine nationalismul nu mai e ce a fost sau nu e ce ar trebui sa fie…cuvantul si-a pierdut sensul…vorbim aici de semiotica…cuvintele s-au pierdut pe drum…trandafirul rosu,dupa cum spunea Eco, s-a pierdut, iar noi avem doar numele goale.

    sincer, imi este fizic greata cand citesc ce scrii tu sau toti pretinsii nationalisti de pretutindeni.

    • NU-i asa? Eu fac mai mult circ. Atit am invatat sa-min vad lungul nasului atit cit il am si cit ma duce tartaguta si sa fac circ pentru clovnii care vad doar viata circului. Mai esti si masochist mi se pare domnule Sfintisor, nu de alta, dar sa ti se faca greata si sa mai si citesti in continuare , e o problema. Ai ceva sarit , dar nu-i nimic, iti recomand cu caldura citiva lamii stoarse, sau citiva læitrii de otet, special de greata sau zeama de varza de la turci si daca tot il citesti pe Umberto Eco , iti sugerez sa-l citesti si pe Mihai Eminescu poate iti mai trece cu autoflagelarea intelectuala .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s