Ce sint…ce nu sint

Filosoful Petre Tutea spunea ca sint 3 forme de guvernamint care degenereaza. Una a fost, se numea Tirania, alta care a fost se numea Oligarhia, si alta care este se numeste DEMOCRATIA.

O fi avut dreptate mosuletele ala cu ani grei de puscarie si cu o viata la fel de ciudata. Peste tot ti se spune ca daca nu esti deacord cu principiile astea noi de asimilare sau acceptare neconditionata a unor lucruri sau persoane esti automat nedemocrat.  Inca hotia sau violul mai sint pedepsite fiindca altfel am fi si atunci nedemocrati. Conform logicii care se incearca implemetate cum ca DEMOCRATIA salveaza Omenirea, incep sa ma indoiesc pe zi ce trece de acesta stratagema „democratica”. Un fel de socialism liberal. Cum dracului vine asta nu stiu.

Cineva ar putea sa spuna ca e viitorul luminos unde un guvern care nu face nimic, dicteaza ce e bine si ce e rau pentru toti. Pentru firme, pentru oameni. Ca eu , ca si capitalist nu vreau sa am oameni de caracter in firma. Iar fraierii care nu fac nimic sa stea sa se uite la guvern sa le dea pomana. Social, ajutoare si alte chestii. Dar din banii cui? Pai eu capitalist cu 5 angajati de cine trebuie sa am grija? De cei 5 angajati si familiile lor sau de ceilati 1000000 de oameni? Eu trebuie sa am grija de toti, nu de cei care muncesc cu mine , ci de cei care stau si freaca menta si asteapta mariri de salarii de la guvern. Asa ca din democratia asta cistiga guvernul. Adica 100 de oameni care decid ce fac cu banii care eu in loc sa-i dau strungarului sau vopsitorului sau celui care imi ofera ceva ca urmare a muncii lui , imi da taxe si le da …..10% „ajutor pentru lenesi” restul e drept de smecher cu destinatrie Corporatista catre firme monopol globalist.

Multi considera ca marile firme sint capitaliste din cauza cuvintului capital. Gresit. Sint firme democratice care doresc pastrarea acestui sistem Democratic unde incaseaza prin guvernantii pe care ii sponsorizeaza sume importante fara sa faca nimic. Si eu, micul capitalist real care se zbate sa faca ceva, sint catalogat de prieteni si de altii nedemocrat.

Da. Nu sint democrat. Nu voi fi niciodata Democrat. Eu sint egoist. Vreau sa-i dau celui ce merita, celui care munceste . Sa-i bag si pe gura si pe cur. Sa aiba bani suficienti si sa decida EL sau EA ce face cu banii. Nu guvernul. Nu statul. El sau ea stie mai bine unde sa dea banii si ce sa faca cu ei.

Singura problema a democratilor , indiferent ce sint ei, este DEMOCRATIA. La fel ca si cu un guvern asa cum spunea Ronald Regan. Singura problema a Guvernului este Guvernul insasi. Cind el nu va mai avea rol de mediator intre mine si tine si cind el nu va mai avea acces la banii tai si decizie unde se duc banii tai pe care ti-i plateste patronul in loc sa ti-i dea tie sa-i dai foc daca vrei, atunci o sa revenim toti la nivelul aceleasi mese si vom gasi solutii. Pina atunci, banii mei, banii tai , vor fi decisi de guvern si directionati unde vor DEMOCRATII.

Eu nu sint DMOCRAT si punct. Socialistii sa se duca de unde au iesit si sa plateasca ei, nu cel care munceste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s