Economie la stat = cheltuiala ta

Despre sistemul de plati si documente administrative on-line am sa spun cite ceva din alt punct de vedere. E mai usor sa platesti o factura sau ceva pe internet. Sint perfect deacord cu modalitatea asta de economisire a timpåului meu , nu sint deacord insa cu PBS-adica institutia careia ii dai dreptul sa-ti plateasca automat din cont facturile scadente. Daca uit uit si gata , platesc eu amenda sau gebyr-ul cum se numeste pe aici, si gata. Care e problema? Nu e nici o problema , dar cind esti obligat sa platesti prin PBS cum sint la multi care au inceput cu asta, sa platesti o taxa de 29 de koroane de administrare deoarece nu platesti prin PBS este deja prea mult. In fine, este o taxa in plus pentru a forta mina si de a te face sa iti faci PBS. Adsica daca ai de platit citeva facturi sa spunem pe luna , 3 bucati x39 dkk = 100 x 12 luni iaca 1200 de koroane care zboara din buzunar in eventualitatea in care vrei sa-ti platesti pe internet , dar nu doresti sa folosesti PBS. Nu vrei tu sa-i dai bani unuia care nu face nimic  si pentru asta , plateste Administrarea Facturii. E celalalt tais al cutitului pe care greu il inghit.

La chestia cu statul si cu noile norme electronice este o alta chestie. Pe o parte statul creste taxele , sau scade cele sa spunem 100000 de taxe si mai infiinteaza inca 200000 mai mici . Daca tragi linie , incaseaza mai mult fiindca nu toata lumea stie despre taxele indirecte si directe . Omul obisnuit stie ca trebuie sa plateasca 48% din salariu si gata. Restul de hotii ale statului nu le vad din cauza berii sau al mosului de vis -a vis. Liberalului sau socialistului.

Documentele incet se trec toate in format electronic si trebuie sa le completezi singur acasa fara sa dai ochi cu nimeni si care sa te indrume. Ei stau bine-mersi in birouri si si frec motanul sau motanita, veveritele  , cum spune un amic, si iau bani. Bani multi sa stiti ca din cauza asta toata lumea alearga la munca la stat. Sa frece menta si sa ia bani, fara sa produca.Doar cit sa umple W.C.-ul zilnic si sa-mi consume aerul si asa poiluat de putoarea lor care e mai nociv decit fumul de tigare. Cind o sa faca o lege impotriva birocratilor? Nu stiu , dar revenind la economisire, vom vedea ca cei care vor un pic mai mult sau gindesc un pic mai mult, vor sa faca un pic mai mult trebuie sa si respecte mai multe reguli, ceea ce e normal. De aceea e bine sa ii faci si statului treaba. Totul se transfera pe on-line si aici incepe show-ul. Trebuie sa pierzi o gramada de timp, nu sti daca ai facut bine , nu are cine sa te sfatuiasca, asa ca e o mare pierdere de timp. Acest timp in plus pentru tine este un timp economistit de BIROCRATI. Birocrati care sint platiti cu de la 200 dkk/orapina la mii si mii de koroane pe ora.  Cum trebuie sa fi dobitoc in asa fel incit sa iti iei un destept care sa te treaca apa, trebuie sa decartezi.

Birocratii de obicei sint niste forme umanoide , de o inteligenta apropiata dihorului cu miros specific de porcarie cu Armani. Legile sint facute de Birocrati adica fosti Birocrati , actuali politicieni. Adica cei pe care i-am caracterizat si si-au tras si haina de Dictator pe el. Adica ce poate fi mai rau.

Deci , pe timpul meu, pe banii mei, pe nervii si pe stres-ul meu, in folosul acestor indivizi care ia 100% dintr-un tort si da la saraci sa spunem 10% in numele Umanitarismului. Iar eu , daca vreau sa-i dau umanitar unei persoane careia cred eu ca este demna de ajutor. Nu am din ce . Ca haladitul de Biorocrat ia tot. Sau ia in numele Domnului. Care anume Domn nu stiu , doar ca acel domn e Politic Corect.

Cu cit pierdem mai mult timp in fata computerului ca sa „economisim ” timp, statul, incaseaza bani de pe urma ta indirect facind economie. Ma-i sa dea dracu’. In loc sa citesc o crte sau sa aberez pe blogul asta, trebuie sa-i fac economie statului pe timpul meu , pe banii mei, si pe berea mea.  Nu-i prost statul asta, poate din cauza asta majoritatea prefera la stat. Adica mai mult stat si mai putina munca. Bani multi …….ca daca nu-i dai bani se supara sindicatul pe tine si iti mai trage o taxa. Ca de , e Democratie. Daca vrei bani este normal sa platesti, daca eu vreau sa economisesc este si asta un mod de a cistiga bani deci trebuie sa platesc.

Oricum asa vad cealalta parte a monezii , or mai fi si altele sigur ca totusi nu are doar 2 fete. Mai exista si grosimea ei in forma de cerc cu un numar mare de puncte care sa formeze cercul. Cercul prin care i-as baga pe toti Birocratii asa cum odata demult, prin 90,91 ii luam pe tigani la suturi iar romanii imi sareau in cap ca sint si ei oameni. Da. Asa e. Au doua picioare , au doua mini, forma umanoida si restul il stiti si singuri. Au fost protejati si acum …….asta este. Asa si cu Birocratii. Acum sint protejati. Mai tirziu………..asta este. Se fac bine doar cu praf de pusca :))) sau zeama de plumb in singe. De ce nu Mercur. E mai ……romantic.

The only good bureaucrat is one with a pistol at his head. Put it in his hand and it’s good-by to the Bill of Rights ~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s