Inginerii financiare manipulatoare de prosti

Pe masura ce economia daneza se transforma din productie in servicii, pe masura ce posibilitatile de angajare scad si virful de piramida se desprinde de trunchi mai mult politicienii danezi , socialisti sau comunisti , trec legi peste legi care muta banii de taxe din buget in buzunarele marilor corporatii si banci.

Dupa ce au primit sume considerabile, bancile, au acum parte se pare de inca o infuzie de lichiditati. Al patru-lea pachet de ajutor din partea statului danez. Cum este imposibil de sustinut de o economie care se schimba catre servicii, banii ii vor plati sclavii pe plantatie. Se vor imprumuta va face pe dracu in patru sa se mentina haturile economiei daneze.

O alta inginerie a statului danez este ajutorarea pietei imobiliare a Danemarcei prin scutirea de unele taxe comunale pe o perioada de 1 an si citeva luni, mai precis din 1 septembrie 2011 pina in ianuarie 2013  a proprietarilor de imobile. Daca acest lucru nu s-ar intimpla anul urmator va fi o problema imobiliara care pe fondul somajului crescind si inflatiei daneze care e mai mare decit cea din Europa, proprietarii de locuinte vor intra in incapacitate de plata, iar bancile vor ramine cu locuinte pe care nimeni nu le va lua si care va duce la un nou blocaj bancar. Macar asa nu vor plati citeva zeci de mii de koroane la stat ,dar vor plati facturile bancilor care vor putea rasufla usurate . 🙂

Acumn nu stiu eu pe cine ajuta statul danez ,dar cu siguranta in nici in caz pe proprietar ci banca care se pare ca tot cere si i se da fara probleme.

Si cum nu se poate ca ceva scutit pe o perioada de timp de taxe sa nu fie taxat in alta parte, iata ca o noua taxa de bariera de data asta sau de capitala  va intra in functiune se pare cu acordul si sustinerea politicienilor din Christiansborg. Adica mai precis , vrei sa intri cu masina in Copenhaga ? Plateste. Nu mult. 25 dkk adica 3 euro de masina. Asta pentru inceput. Ulterior se va majora ca orice taxa. Deci ia bani de la masinile care tranziteaza Copenhaga si ii da proprietarilor de case ca sa nu prabuseasca piata imobiliara detinuta in procent de 80% de banci. De ce 80 %? Fiindca acesta este procentul de locuinte care se afla in creditare de la banci, iar proprietarul de drept este banca pina la plata ultimului banut din credit. Iluzia ca esti proprietar e creata special. Realitatea este alta. Esti chiriasul bancii care este proprietarul de drept asa cum ai semnat cind ai facut contractul de creditare cu girarea bunului.

Iti da un ajutor pe 1 an de zile si iti impune o taxa pentru totdeauna.  Stau si ma gindesc , transportatorii mici ce vor face? Cei care au o masina doua trei care transporta marfa sau fac un ban cinstit? Vor plati sau vor falimenta. Si cine va plati pina la urma pretul oricarei taxe? Prostul. Sclavul cel care spune sa ia de la bogati sa dea la saraci. Socialistul muribund, spalat pe creier ca statul te ajuta.

Iti da cu o mina si ia cu doua.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s