Danemarca intre atomi

La numai 50 km de Læsø află două reactoare suedeză în Ringhals si la 90 km de coasta de est.  La si mai puţin de 110 kmde granita cu Germania sint două reactoare Brokdorf . Un pic mai jos se află Unterwesen lingă Bremen şi Krüemmel la sud de Lübeck.

Nu există nici un motiv de îngrijorare pentru danezi în legăturăcentralele nucleare cu care se afla in celelalte tari vecine.  Acestora ar trebui să le fie mult mai frica de dezastru japonez spune Frigyes Reisch un expert suedez.

– Ştiu Ringhals destul de bine. . Acesta este de fapt construit să reziste la cutremure.  Fundaţie de beton este construita pentru , ca să spunem aşa, „float”. Deci, se poate avansa un anumit număr de centimetri, fără a schimba reactorul, echipamente de siguranţă sau sisteme de urgenţă se poate modifica si nu pot fi afectate.  Crede-mă.  Am inspectat centrala atomica timp de 10 ani,  spuse Reisch pentru BT

Deci, în împrejurimi, Danemarca este foarte sigura ?

Reclame

Un răspuns la „Danemarca intre atomi

  1. Germania a inceput inchiderea tuturor centralelor nucleare pe care le au pe teritoriu pana in 2022.
    „Nuclear power in Germany accounted for 17.7% of national electricity supply in 2011, compared to 22.4% in 2010” [1]. (wikipedia)
    „On 30 May 2011, Germany formally announced plans to abandon nuclear energy completely within 11 years. The plan included the immediate permanent closure of six nuclear power plants that had been temporarily shut down for testing in March 2011, and two more that have been offline a few years with technical problems. The remaining nine plants will be shut down between now and 2022. The announcement was first made by Norbert Röttgen, head of the Federal Ministry for Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety, after late-night talks.[2][3]” (tot wikipedia)
    Cu toate acestea tanti Angela Merkel nu agreeaza ideea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s