Lopata sociala romaneasca in Danemarca

Cine nu stie despre lopata sociala il invit la Eminescu. Bine , pentru babuinii made in Romania de aici de unde a intarcat dracu’ iapa,  in afara de Lucea-farul din Constanta nu se stie. Asadar am observat cum o pleava se asterne in fruntea gramajoarei de pietris tare prin modelul deja clasic. Nu e nevoie de talent sau geniu. Ci de anduranta. De anduranta in propriul interes, autodeterminare sau cum spunea cineva foarte important dintre cei care trag sforile plevei. Asadar in Danemarca unde e putred conform celor spuse de englezul ala anonim precum piatra acoperita de pleava numita vedeta cea autodeterminata , apar tot felul de grupuri, grupulete. Prea putine cu caracter. Adica CARACTER. Nu Caracter general. Pe principiul determinatei pleve, cantitativ este net superior decit calitativ. Adica hai cu tata sa o punem de cantitate, sa ma bag in fata. Asa s-a reusit ca pe platforma sociala de Facebook sa se afle cel putin 5 grupuri de romani. Cred ca diaspora din Australia sau America  , tari mult mai mari sa-i „invidieze” pe romanii din Danemarca.

Eheee, Ioane, dar lopata sociala sa nu functioneze? Nu se dezminte. Daca mai adaugam ca prostul daca nu e si fudul, parca nu e prost destul, e o imagine perfecta a grupului internautilor diasporeni. Toti vor informatii, toti vor sa stie. Daca cineva stie mai mult si mai bine, e pericol social al lopetii plevei.  Pe principiul decit 100 de razboinici mai bine 1000000 de prosti, societatea diasporei functioneaza la fel ca si lopata sociala sau societatea normala. Un dobitoc face o comunitate si incepe sa bage la gramada fortat orice , oricine si oricit. Pe principiul in mult cacat se ascund bine diamantele. Oricum nici posibilitatea de a stralucii nu va fi, nici nu v-a scormonii nimeni , printre sute de catarge….pline cu rahat. Am observat-o si nu odata, de cele mai multe ori. Putini au caracter. Foarte putini , iar cind au contact cu cineva cu caracter se dau dupa cel care ii astupa ochii si are „grija” de el ca orice sistem socialist. Adevarul e numai unul , raspunsuri sint multe. Alegerea e a fiecaruia , gindirea in functie de capacitate. Iar capacitatea plevei este de a acoperii diamantele.

Binevoitori sint multi. Cu informatii care mai de care citite cu google translate, auzite din gura’n cur , precum telefonul fara fir si de cele mai multe ori copy/paste care iti arata desteptaciunea in a copia ce spune altul. Un umil plagiat intelectual care genereaza prostii si bineinteles copiatorul habar nu are de rezolvare. Parca e un facut. Nu de putine ori am vazut idei valabile, initiative laudabile acoperite de pleava prostiei pe principiul unei carti bune intr-o biblioteca ticsita de nonvalori.

Cantitate = Calitate, Barbat=Femeie, Idiot=Filosof ,corporatismul asta socialist al ideologiei comuniste ne-a facut praf si pulbere. Nici nu mai stim cu ce se maninca dar sintem bravi urmasi ai lui Traian si Decebal.Mincinosul are trese de comandant iar Petre Tutea moare fara luminare.

Multi nu vor intelege ce scriu si sincer ma doare-n cot, imporant e ca cei care macar inteleg sint diamantele chiar daca sint acoperit de rahatul care nu intelege nimic, si oricit de mult ai incerca sa-i dai mizeria din ochi e lovitura razelor de soare care ii vor orbi. Pina una alta sint capitalist si ma doare-n cur. Cine are ochi sa vada si urechi sa auda, bine cine nu ……la gara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s