Biserica Copenhaga

Am primit un telefon de la un amic ca vezi doamne draga articolele despre biserica din Copenhaga si interesele in jurul ei sint foarte gresite si ca am adus un prejudiciu imaginii BOR, si ca ar fi bine sa le scot de pe blog. In situatie contrara se vor lua masuri drastice impotriva altuia si ca ar fi bine sa se acunda aceasta parte a situatiei mai ales ca prin toamna , se pare, i se pregateste o vizita a patriarhului Daniel in Scandinavia si nu da bine la asa invitati de seama. Atunci o sa fie cu alai si mare tam tam. Trebuie promovata dupa ideea unora numai o singura parte a monedei. Totul s-a petrecut prin intermediul unor vorbe si nimic scris deoarece “verba volant, scripta manent” si persoana respectiva nu doreste sa isi asume in scris cenzura pe care o propavaduieste, ca cine stie poate se desteapta prostul.

Sa ma pupe-n cur, ca nu le scot…

Este destul de ingrata situatia in care unii carora multi li se inchina, sint atit de mojici neavind curaj sa-si arate adevarata fata in public. Pentru multi sint neprihaniti ,dar pentru cine i-a vazut in actiune nu. Acesti reprezentanti ai romanilor pentru care ascunsul mizeriei sub pres face parte din educatia pe care au luat-o de acasa.

Odata, demult, unele articole aparute despre Slugile din Ambasada a cam facut valuri si nici atunci nu au venit direct , prin vorbe si au sunat la o alta persoana, acum si Reprezentantii BOR-ului practica aceeasi metoda. E vreo legatura intre ei? Totul trebuie sa se petreaca pe ascuns si dincolo de urechile oamenilor simpli care li se inchina lor. Ar trebui atita timp cit unul iti spune ca esti beat (AMBA), acum si BOR-ul ar trebui sa ma execut la culcare. Fac ce fac autoritatile romanesti care sint sa te slujeasca in asa fel incit sa vezi numai ce vor ei. Criticile nu pot fi acceptate mai ales cind se pune degetul pe rana. Nu totul poate fi real ,dar realitatea este in asamblu asa. Nu se doreste si nu se promoveaza interesul monedei cu doua fete ci doar cea care e mai stralucitoare. Cea plina de rahat se ascunde iar daca cineva o arata deja e precum hotul care il prinzi la furat.

Putea sa trimita un email? DA. A facut-o? NU. In schimb doreste sa vorbeasca cu mine sa-mi explice , poate ma luminez. Sa vedem daca ma voi lumina, dar pina atunci mai e.

Este si foarte ingrata situatia cind ameninti o alta persoana pentru ceea ce scriu eu. Cu alte cuvinte sint pus in fata faptului sa aleg intre a lasa articolele si o  alta persoana va suferii consecintele realitatii mele, sau de a le sterge pe vecie de pe acest blog si cu asta sclavii romani vor uita ceea ce s-a construit pe ipocrizie si minciuna. Acesta este modul de operare al unor entitati. Unii vor merge in continuare la ei si vor vedea doar partea curata a monezii.  Partea murdara va ramane ascunsa celor care se inchina lor, aparind in fata lor precum neprihanirea personalizata. Pentru simplul fapt ca discut cu o persoana sau sint amic cu cineva asta nu inseamna ca-i fac elogii sau lucrez pentru el. Nu eu am hotarit extinderea bisericii ortodoxetrimiterea unui preot in Copenhaganu eu am hotarit sa-l dau afara pe preot din ambasada, nu eu am hotarit sa-l dau jos pe preot la ceas de noapte. Nu eu am adus interimar, nu eu am numit calugar, preot de parohie de capitala. Nu eu am stat cu miinile in sin cind romanii se certau ca tiganii in Biserica de pe Istedgade. Nu eu fac rapoarte. Astea sint realitati chiar daca nu va convin si daca sint erori ,  ca or fi foarte multe erori, nu neg, dar asta nu insemna ca daca sint copaci uscati intr-o padure nu exista padurea. Exista si doar daca nu vrei sa vezi nu vezi. Se poate discuta despre erori si se pot intelege atita timp cit nu ma consideri un prost asa cum s-a lasat sa se inteleaga , odata , demult.

Santajul pe care il exercitati in calitate de sef de sclavi. Peste ani ciobanii care vor conduce oile romanesti in Copenhaga catre mintuire, se vor spala, se vor albii si nimei nu le va mai putea arata mizeria de sub pres si modul cum au deturnat un loc de uniune a romanilor intr-un mod de manipulare si control.

Mojicie. Asta este. Neputind da in tine, da in unul mai slab care nu are nici o vina. Chiar absolut nici o vina. Nu sint portavocea nimanui si nici nu doresc altceva decit sa arat mizeriile pe care cu multa stoinicie o ascund unii .Un santaj mai pe ocolite , cu sutana si morala drept crestina. O dictatura ecumenica unde trebuie sa apara doar un taler al balantei. Un mod miseleste de a lovi pe la spate. Daca asa lucreaza oamenii bisericii ortodoxe in realitate, deja ma sperie gindul si imi intareste convingerea ca nu-i nici o diferenta intre Slugile de la Ambasada si reprezentantii BOR-ului. Toti o apa si un pamint.

Imi pare rau ca s-a ajuns asa de departe, mai ales cind mizeria umana si pleava societatii ajung sa se aseze deasupra. Facind o paralela cu ce a spus Mihai Eminescu  ca acesta e un fenomen natural. El are teoria selecţiei sociale negative. El spune asa, luaţi o lopata de nisip, aruncaţi-o în aer şi veţi vedea că ea se va organiza pe pamant sub forma de gramada. Dedesubt vor fi boabele mai grele şi deasupra pleava. La fel funcţioneaza si lopata socială. Multe boabe grele de esenta tare se inchina plevei care de cele mai multe ori ii vezi protapiti si infipti in cur precum cocotele . Poate asta de fapt sint. Doar niste cocote masculine care au nevoie de institutii , ca sa le fie protejata podoaba pubiana sau gaura de vierme.

In numele Tatalui

06/11/2008

Intre romani prin biserica

18/01/2009

Banii diasporei

16/02/2009

Biserica si Securitatea Statului


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s